Musevi asıllı Türk işadamı Doğan Kasadolu AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e mektup yazdı. Kasadolu “Türk Yahudilerine yönelik düşmanlık tohumları atıldığını” belirttiği mektupta Türkeş’ten yetkili makamların uyarılması konusunda çaba göstermesini istedi.

Kasadolu’nun mektubu yaygın medyada da geniş yer buldu. HALK TV’de yer alan haberde Kasadolu’nun uyarılarına dikkat çekildi. İşte o haber:

Aynı şekilde Hürriyet Gazetesi’nde de yer alan çağrı ve mektup YALÇIN BAYER’in köşesinde yankı buldu:

ŞALOM’DA YER ALAN HABER:

İşte Kasadolu’nun önce konuşup ardından da kendisine iletilmek üzere kaleme aldığı o mektup:

Değerli Ankara Milletvekilimiz Sayın Tuğrul Türkeş beye…

Bazı çalışmalarımla alakalı bilgi sunmaya çalıştım… Belki çok teferruatlı olmuştur. Ancak ülkemiz yararına olacak her konuda olduğu gibi bu konuda da fevkalede önemli bir eşikte olduğumuzu belirtmek isterim.

Arz ettiğim gibi en önemli ve güncel olan ülkemizde bugünlerde bilinçli bir şekilde alt yapısı yapılan ve vatan sevgileri tartışılmaz Türk Yahudilerine düşmanlık tohumlarının atılıyor olması ve düşmanlık tohumlarını atanlara karşı yetkili makamlarımızın hiçbir işlem yapmıyor olmaları.

Aynen çocukluğumuzda yaşadığımız 6-7 Eylül olayları ve 2003 Kasımında yaşadığımız iki havramızın bombalanma olaylarında olduğu gibi… Alt yapısı hazırlanan büyük bir felaket yaşanmadan önce zatı alilerinizden istirhamım DEĞERLİ ve DUYARLI Milletvekilimiz olarak bu konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi için yetkili makamlarımızın işlem yapmaları için uyarılmaları konusundaki desteklerinizdir.

Her zaman ve her platformda ifade vermeye ve deliller sunmaya hazırım… Bu konuyu Türk Yahudi Cemaati adına değil ben şahsen özel olarak size sundum.. Adımı rahatlıkla kullanabilirsiniz.. Ama bu şikayetlerin Hahambaşılığımızca yapılması şeklinde bir talebimiz söz konusu değildir.. Külliyede danışmanın ve Türkiye Gazetesi gibi bir gazetenin vs ilgililerin dahil olduğu olaylarda Hahambaşılığımızın şikayetçi olması söz konusu olamaz… Ben şahsen bu vahim durumu size arz ettim… Ülkemiz yararına yapılacak tüm eylem ve işlemlerde her zaman korkusuzca emrinizde olduğumu da arz etmek istiyorum.. Yapmayı düşünürseniz yapacağınız çalışmalarda benden bahsedebilirsiniz ama Hahambaşılığımızın adının geçmemesine özen gösterilmesini ayrıca istirham ediyorum… Başarı , sağlık , mutluluk , aile saadetinizin devamı dualarımı sunuyorum…

Saygılarımla…